Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.06.2012 12:59 - Основна градинска техника, която всеки градинар трябва да притежава
Автор: gradinar Категория: Хоби   
Прочетен: 3813 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 21.06.2012 13:01


imageГрадинарството е отговорност, която включва много задачи. Някои, които са превърнали това хоби в източник на доходи, е необходимо използването на градинска техника. Вида градинско оборудване, което използвате, зависи от размера на вашата градина. Ако имате голяма градина, ще трябват няколко вида инструменти и машини, за да се се справите с нея по-бързо. 

 
С развитието на технологията, градинската техника в днешно време е станала по-напреднала и адаптивна към нуждите на променящите се времена. Въпреки че не всички градинари могат да си позволят да имат тези високотехнологични градинарски инструменти, налични на пазара, има поне няколко основни инструмента, които всеки градинар трябва да има.

imageПовечето от тях са ръчни инструменти, които се използват за култивиране като гребла, лопати, вилици и други. Списъкът може да продължи, но това са само основните инструменти, които могат да ви помогнат да подготвите вашата градина за засаждане.

Друга полезна градинарска техника са електрическите и моторни инструменти, които са по-скъпи от ръчните. Те са предназначени за тежки задачи. Градинската фреза е една от най-важните машини, която трябва да притежавате. Тя раздробява земята и прави почвата готова за засаждане, а също така я смесва с торове и компост.

imageДруги електрически инструменти включват градински дробилки за клони и моторни и електрически верижни триони (резачки).

Инструментите за кастрене, като градинарски ножици, също са съществени инструменти, особено ако имате храсти и малки дървета в градината си.

Ако имате високи дървета в двора, градинарски нож с прът се използва, за да се режат клони, на височина 15 метра. За по-сериозно кастрене се използват инструменти като триони и ножици за жив плет.

imageТъй като една от основните и най-важните потребности за растението, за да оцелее е водата, ще трябва също да се осигури градинско оборудване за вода, за вашите растения. Маркуча е най-разпространото такова, особено за големи градини. Ако имате обаче малка градина, пръскачките ще свърши работа. Има разбира се и напоителни и поливни системи, които са перфектен помощник.

Подходящата градинска техника е важна за поддържането на вашата градина, била тя малка или голяма. Ако някои градинари ви кажат, че предпочитат да свършат мръсната работа сами, тов не значи че не се нуждаят от основни инструменти. Независимо дали изкарвате пари от градината си или ви е хоби,  инвестирането в градинарството ще си струва!




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gradinar
Категория: Хоби
Прочетен: 29409
Постинги: 5
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930