Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2012 13:45 - Основни видове градинарство
Автор: gradinar Категория: Хоби   
Прочетен: 1035 Коментари: 1 Гласове:
0



Въпреки че градината обикновено се намира на земята в близост до жилищна сграда, било тя къща или блок, също може да се намира на покрива, в атриум (
отворено дворно пространство), на балкон, в стъклена кутия, върху тераса или вивариум (помещение или съд за отглеждане на диви животни в условия, имитиращи естествените). 

Градинарството също се практикува в нежилищни зелени площи, като паркове, обществени или полу-обществени градини (ботанически градини или зоологически градини), развлечения и увеселителни паркове, по транспортни коридори и около туристическите атракции и градински хотели. В тези случаи, персонала или градинарите поддържат градините.

Вътрешното озеленяване. Вътрешното озеленяване се занимава с отглеждането на стайни растения в рамките на жилищните или офис сгради или в оранжерии. Вътрешните градини понякога са включени като част от интериора на помощенията.

Естественото градинарство. Естественото градинарство се занимава с използването на растения в естествената им среда. Целта е да се създаде градина, която да е в хармония към дадена площ. Този тип градинарство, обикновено намалява потреблението на вода, поддръжка, както и разходи за торене, като същевременно увеличава естествения животински прираст.

Водното градинарство. Водното градинарство се занимава с отглеждане на растения, адаптирани към басейни и езера. Блатните градини също се считат за вид водна градина. Всички те изискват специални условия и съображения. Една водна градина може да се състои единствено от съд с вода и растения.

Градинарство в съдове. Този вид се занимава с отглеждане на растенията в какъвто и да е вид съдове на закрито или открито. Такива могат да бъдат саксии или висящи кошници, кашпи. Това градинарство обикновено се използва в атриума и на тераси, вътрешни дворове и покриви.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gradinar
Категория: Хоби
Прочетен: 29236
Постинги: 5
Коментари: 1
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031